Jak długie spotkania firmowe organizujecie dla swoich pracowników i klientów. Myslałem o tym, żeby były to trzy dni, tylko pytanie, czy to aby nie jest zbyt długo, jak na tego typu imprezę. Koszty kosztami, ale czy ludzie dadzą radę.
Ja trzydniówki organizuje zawsze wtedy, jak jedziemy gdzieś dalej. Wiadomo, że wtedy sporo czasu schodzi na dojazd i powrót. Więc, żeby było więcej zabawy to te trzy dni to minimum. A jak jest bliżej to dwa dni są odpowiednie.
Kolega ma racje z tym podziałem. Najlepsze według mnie są zawsze spotkania, w których wszyscy uczestniczy mają mniej więcej tyle samo, żeby dojechać do miejsca docelowego. Pracowałam kiedyś w firmie handlowej, gdzie handlowców było wielu i zawsze gdzieś w centralnej Polsce sie spotykalismy.
Poradź się generalnie organizatora, oni też wiedzą jak to najlepiej zorganizować. Organizatorzy mojego spotkania firmowe lukanowsyep sprawdzili jeszcze w trakcie rozmów handlowych, kto jest grupą docelową i wtedy pokazali mi plusy i minusy konkretnych terminów i ich długości. I wtedy dopiero można było konkretnie rozmawiać.